sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Tuntuu kuin oltaisiin Pulassa, mutta ollaankin Rijekassa

Ensimmäinen päivä Rijekassa takana. Tuntui että ilta ei tule ollenkaan, kun pyörittiin kaupungilla ja ihmeteltiin sitä tosiasiaa että täällä ollaan eikä takaisin ole paluuta kolmeen kuukauteen.

Fysioterapeuttiopiskelijat löytävät anatomisia malleja kaikkialta. Tässä näkyy selvästi miehille tyypillinen ongelma: pelkän yläkropan treenaaminen jalat unohtaen. Siitä seuraa tuommoiset rimpulajalat sitten.
Päätimme perustaa blogin yleiseksi niin, että kaikki voivat sen nähdä. Siksi tämä blogi onkin hieman sensuroitu ja keskittyy tämän vaihdon kulttuuriseen puoleen. Harjoittelusta ja koulujutuista sitten enemmän suoraan luokkatovereille ja opettajille, jotta tietoturva-asiat pysyvät kunnossa. Halusimme kuitenkin jakaa palan tästä reissusta myös äiskälle ja kumminkaimalle ja samalla pitää itsellämme elävän muiston vaihdosta! :)

Matka alkoi perjantaina 15.9 Seinäjoelta, josta lähdimme ajamaan kohti Helsinkiä Anabelin suurenmoisella tilaihmeellä noin puoli kahden maissa iltapäivällä. Pari pysähdystä ja olimme jo Helsingissä napostelemassa herkkuisaa pastaa niin suurella innolla, että saatiin jo kiiruhtaa satamaan. Laiva Tallinnaan lähti 21.45. Onneksi Anabel ymmärsi varata myös hytin, koska ne puolentoista tunnin unetkin tuntui aivan älyttömän hyvältä!! Joannalle nousi torstaina pitkästä aikaa kuume flunssaa siivittämään, joten synttäripäivä meni aika pitkälti sumussa ja ihmetellen, minne ollaan menossa.

Tallinnassa olimme varttia vaille yksi. Ystävällinen pyörätaksipoika tilasi meille taksin ja sillä huristelimme matkan Tallinnan lentokentälle vain neljällä eurolla! Siellä olikin hyvä torkkua aina puoli viiteen saakka, jolloin siirryimme portille 12 odottamaan boardingia. Ikkunapaikoilla sitten hihkuimme niin kuin pikkutyttöjen lentokoneessa kuuluukin, kun nousimme ilmaan!

Rijekaa yläpuolelta!

Lento meni nopeasti ja olimme pian majoittajamme Ingridin autossa matkalla Rijekaan. Maisemat ovat huikeat, varsin erinäköiset kuin Seinäjoella. Vuoret ja meri hallitsevat maisemaa täällä - tosin Rijekan keskustassa ei paljoa muita kuin kaupunkimaisemia näe.

Tämä päivä on siis vietetty kaupungilla kierrellen, paikkoihin tutustuen ja nyt illalla asuntoa kuumeisesti etsien - tässä Ingridin mukavassa ja siistissä, mutta kalliissa asunnossa vietämme vain kaksi ensimmäistä viikkoa. Tarkoitus oli etsiä asuntoa täällä, mutta nyt operaatio Asunto on osoittautunut hieman hankalammaksi kuin ensin arvelimme. Palaamme astialle!

- Joanna
Taloja.
ps. löysimme uuden lempparibiisin suoraan Anatudelta! Lämmin suosituksemme.
https://open.spotify.com/track/69sL8ptg5heWIfcCZLIjH0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti