sunnuntai 17. syyskuuta 2017

We no speak Hrvatski

Maisemia korkealta korkealta Trsat linnoituksesta                      

Toinen päivä selätetty ja fiilikset on jo hieman hauskemmat. Yö nukuttiin hyvin meidän omassa pienessä 22 neliöisessä yksiössä, mikä onkin ihan mukava. Tässä kämpässä tullaan viettämään ensimmäiset kaksi viikkoa, joten täytyykin perehtyä enemmän uuden asunnon etsimiseen. Asunnon etsiminen ei taidakaan olla ihan helppoa, mutta yritetään parhaamme.

Trsat linnoitus

Tämä aamu lähti käyntiin suhteellisen hitaasti ja suuntasimme puolen päivän aikaan keskustaan aamupalalle pieneen leipomoon, josta sään parantuessa päätimme ostaa bussiliput ja suunnata kohti Trsat ("Trrrrrrrrrsssat")- nimistä kylää, jossa oli myöskin pieni linnoitus. Maisemat oli aivan mahtavat ja sää upea. Täällä huomaa kyllä sään vaihtelevan laidasta laitaan ja siksi onkin vaikea valita sopivat vaatteet ulos lähtiessä. Hassun hauskan visiitin jälkeen paikallisessa kirkon puistossa ja linnoituksessa suuntasimme takaisin kohti keskustaa, josta tassuttelimme kohti Tower Center -kauppakeskusta.


Löysimme onneksemme Tower Center´ista ison ruokakaupan ja useita entuudestaan tuttuja sekä vähemmän tuttuja vaatekauppoja. Hinnat ruokakaupassa on halvemmat kuin Suomessa, mutta samaa hintaluokkaa Viron kanssa. Vaatekaupoissa hinnat vaihtelevat paljon, mutta osa on hieman halvempaa kuin Suomessa. Rakkaus ruokaa kohtaan ei ihan saanut vastinetta kauppakeskuksessa, sillä kunnon ravintolaa siellä ei ollut. Tuli myös huomattua, että yleiset WC:t on aika likaisia, mutta onneksi yleensä kahviloissa ja ravintoloissa ne on ihan hyvän kuntoiset.

Täällä makkarat on erittäin tärkeitä ja turvallisuuden nimissä ne pitää säilyttää suojakoteloissa, mihin Suomessa laitetaan tietokonepelit ettei niitä varastettaisi.

Tänään keskustassa kaikki kaupat ja liikkeet olivat suljettuja, joten päätimme lähteä McDonalds´in kautta takaisin asunnolle.

Yleisesti meidät on otettu suhteellisen hyvin vastaan eri paikoissa kielitaidon puutteesta huolimatta. Eilen meitä luultiin jo paikallisiksi ja kysyttiin reittiohjeita, mitä emme tietenkään osanneet antaa. Non-verbaalisen viestinnän välityksellä on kuitenkin havaittavissa ajoittain hieman pienimuotoista kiukkua siitä, ettei kaikkea ymmärrä ja joutuu kyselemään tarjoilijoilta/myyjiltä. Ihmiset vaikuttaa tosi mukavilta ja suorapuheisilta.

 
Kaduilla ei ole ollut näkyvissä yhtäkään pyörää/pyöräilijää ja kaikki kulkevat joko kävellen, bussilla, mopoilla tai autoilla. Ajokulttuuri onkin ihan mielenkiintoinen ja omaa luokkaansa. Sivusta seuraten tuntuu ettei nopeusrajoitukset ole välttämättä kaikille lain määräämiä, vaan kulkea saa omaan tahtiin. Parkkeeraus on myös mielenkiintoinen nähtävyys. Pieni umpikuja voi olla täynnä autoja niin, ettei kukaan muu kuin viimeisenä pysäköinyt pääse liikkumaan suuntaan eikä toiseen. Lisäksi autoja pysäköidään ihan kummallisille paikoille, eikä muita kulkijoita välttämättä aina huomioida.

Heissuli veissuli ja kuulemiin!

Second day is now behind and feelings are little different in a positive way. Today we visited Trsat castle and Tower centre. Weather was really nice even tough there was thunder in the evening as last night also. It´s really hard here to dress properly because the weather changes all the time. We noticed that nobody uses bicycle here and traffic is kind of funny. Cars can be parked whenever drivers like and not always thinking about other people. Prices in food markets are cheaper than in Finland, but similar to Estonia. We found it funny that sausage is in safeboxes?! Why is that? In Finland we keep for example video games in these that they are not easy to steal...Weird stuff here! Let´s keep in touch,

- Nabu

Tämän päivän biisivinkkinä toimii Lorde (ft. Khalid, Post Malone & SZA) "Homemade Dynamite"
https://open.spotify.com/track/69Naniu2KjKjaQOBUagE8U

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti