maanantai 25. syyskuuta 2017

No nyt me jouduttiin Pulaan

Ensimmäinen kokonainen viikonloppu Kroatiassa, check. Lauantaiaamu alkoi Opatijassa sen toisen kämpän katsomisella, sekin oli tosi kiva mutta paljon edellistä vanhempi - päädyimme siis siihen perjantaiseen, joka oli kyllä tosi hieno. Ensi viikon lauantaina joudumme suureksi harmiksemme hyvästelemään tämän kahden ekan viikon kämpän. Melkein ollaan jo pakattu että päästäisi pois :) Asumiskuvioista ja -mutkista kerrotaan varmaan lisää sitten kun päästään uuteen loppuvaihdon asuntoon!

Seuraavaksi tassuteltiin (alamäkeen tällä kertaa, koivet kiittää) ostamaan bussilippu kohti Pulaa. Ei tullut kalliiksi, kun edestakainen lippu maksoi n. 14€. Matkaa Pulaan ei ole Rijekasta kuin n. 110km, mutta bussilla aikaa kului pari tuntia mutkaisia ja mäkisiä teitä ajellessa. Maisemat oli kyllä kohdillaan ja oli kiva nähdä vähän Kroatian maaseutua, kun tähän mennessä ollaan nähty vaan Rijekaa ja Opatijaa.



Gladiaattorilisko
Pulasta olisi varmaan pitänyt ottaa vähän lisää selvää, kun perille päästyämme käppäiltiin vaan ympäriinsä ilman päämäärää. Tai oli pari, ensimmäinen oli McDonald's ja toinen amfiteatteri, jonka historiaa en lähde enempää aukomaan. Hieno mesta, teki mieli vuokrata roomalaisasut sisäänpääsystä ja ottaa pienet taistelut mutta eipä me olisi varmaan rooliasuja paljoa tarvittu, sekoiltiin taas sen verran. Joo. Sisiliskojakin siellä oli vaikka kuinka. Hauska paikka. Ja kansainvälisellä opiskelijakortilla sisäänpääsy 2€!

Amfiteatterin jälkeen lähdettiin seikkailemaan ja etsimään rantaa. Käveltiin varmaan tunti, että huomattiin menneemme väärään suuntaan. Käveltiin lisää reilu tunti ja päästiin rantaan. Ja ranta oli niin täynnä pikku meduusoja että siellä ei paljoa viitsinyt varpaitaan uittaa. Oli silti kivaa!

Verudela Pulassa

Iuuuuuh he tulivat ihan liian lähelle lillumaan!

Perillä Rijekassa oltiin illalla varmaan yhdentoista maissa. Sänkyyn kaaduttua ei tarvinnut kauaa unta odotella, ja sama meno jatkui sunnuntaina (allekirjoittanut otti kolmen tunnin päikkärit). Kunnon huilipäivä tuli tarpeeseen! Tänään sitten harjoittelu jatkoi, saatiin tehdä itse taas vähän enemmän kuin viime viikolla. Harkkapäivän jälkeen käytiin vielä pitkällä lenkillä. Kuvista voi jokainen päätellä, mentiinkö yhtä lujaa kuin Seinäjoen aakeilla laakeilla.



First weekend in Croatia and Rijeka is now behind. After a long week full of wondering and seeing places it was nice to just relax and take bus to Pula. Our visit there could have been planned better, but we still got to see the local McDonald's and the wonderful amphitheater. And the beach, even though we carried our swimming wear with us unnecessarily because the ocean was full of jellyfishes. Brrh.

On Sunday we did... nothing. And it was great. Three-hour nap and watching some movies was just the right choice after the first week. Today we continued with our practical training and got to do much more on our own. And after workday we had a nice walk in the little streets of Rijeka. The landscape was on point, have to say!!

- Joanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti