maanantai 9. lokakuuta 2017

Kun elämä on rankkaa, viet mut jäätelölle rantaan..

Trieste
Taas yksi viikko on mennyt hurahtaen ja jotakin on tullut taas tehtyä. Alkuviikko menikin nopeasti töiden parissa. Tiistaina saatiinkin suomalaista seuraa Itävallasta koko loppuviikoksi, mikä oli aivan mahtavaa! Viikolla nautiskelimmekin hyvästä ruuasta, seurasta ja merenrannalla kävelystä.
Opatija


Perjantaina ilta menikin futiskatsomossa Suomi-Kroatia peliä katsoessa paikallisessa pubissa. Lippuja ei onnistuttu peliin lyhyellä ajalla saamaan, mutta pelihän me nähtiin telkkarin ruudusta. Hassua ajatella, että kyseinen peli pelattiin meistä 16km päässä. Paikalliset eivät ihan osanneet innostua Suomen maalista, kuten voikin varmaan päätellä.
Trieste


Lauantaiaamuna päätettiin lähteä päiväreissulle Italian puolelle. Liput jouduimme ostamaan suoraan kuskilta, joka selvästi yritti vähän omilla säännöillä mennä. Lopputuloksena maksoimme lipuista 10e/nenä. Hyppäsimme bussiin ja 1,5h kuluttua saavuimme Triesten keskustaan.
 Triestessä oli valtava määrä ihmisiä, sillä kaupungissa oli Barcolana -niminen tapahtuma. "Barcolana is a major sailing spectacle with thousands of sailing boats filling the gulf on the second Sunday in October" - LonelyPlanet


Trieste








Pyörimme satamassa Triesten kauneutta ihmetellessä ja poikkesimme kahville tekemään päivän suunnitelmia pieneen suloiseen kahvilaan. Kahvi oli kyllä parasta, mitä hetkeen on saanut ja leivos...voitte vain kuvitella. Ai että, mikä fiilis! Se hetki, kun tajuat olevasi oikeasti opiskelijavaihdossa Kroatiassa, asumassa siellä ja päätyväsi 1,5h bussimatkan jälkeen ihanaan Italiaan? Vähän meinaa järki mennä, kuinka helppoa täällä on matkustaa ja vielä suhteellisen halvalla. Eihän me hölmöläiset tiedetty, että paikalliset viettävät siestaa 15-18 aikaan, joten ehdimme vielä juuri ja juuri syömään lämpimät ruoat paikallisessa ravintolassa, jossa tarjottiin perinteistä pitsaa ja pastaa. Kun lasku oltiin pyydetty, meille tuotiin pöytään maksettu lasku, jonka yläkulmaan oli kirjoitettu puhelinnumero. Jos kaikki pitää paikkaansa, niin meidän ruoat oli maksanut lähipöydässä istuva keski-ikäinen Italiano, joka oli syömässä oletettavasti vaimonsa, tyttärensä ja koiransa kanssa. Näinhän käy vain leffoissa, eikö?






         Ai että!





Äijäl oli siisti pyörä

 Ruokailun jälkeen lähdimme vielä kävelykierrokselle ja poikettiin parin kaupan kautta ennen, kuin pitikin suunnata jo takaisin kohti linja-autoasemaa. Valitettavasti bussi lähti jo 18 aikaan takasin Opatijaa kohti ja meidän seikkailut jäi hieman lyhyiksi. Mahtava reissu siitä huolimatta ja ehdottomasti halutaan vierailla Triestessä toistenkin!
Kahvila/Kuppila Opatijassa
Sunnuntaina otettiinkin hieman rennommin, käytiin syömässä ja katsomassa auringonlasku Rijekassa, Trsat´in linnoituksessa. Kauniit maisemat ja auringonlasku olivat aikalailla taianomainen näky, mikä kruunasi meidän mukavan miniloman viimeisen illan.
Astetta rohkeampi ravintolan oma kissa. Hän ei kysynyt, vain päätti hypätä syliin.



Another week passing by so fast, can´t believe it´s true that we are living in Croatia. We had a pleasure to have Janina as our guest last week so we had a nice company. Last week was about eating, walking and having a one-day trip to Trieste, Italy. Weather was great and the weekend felt like a real mini-holiday... Love my girls!

- Nabu

Ps. Päivän biisinä tällä kertaa toimii "Trampoliini - Jenni Vartiainen" , mikä on omistettu kaikille ihanille ystäville ympäri maailman <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti